Thursday, June 24, 2010

The Girls Can Flirt And Other Queer Things Could Do


"The girls can flirt and other queer things could do"

ayat kat atas tu sbenanye adalah susunan hardness dlm moh's scale, kekerasan sesuatu batu.

1 - T - talc
2 - G- gypsum
3 - C - calcite
4 - F - fluorite
5 - A - apatite
6 - O - orthoclase
7 - Q - quartz
8 - T - topaz
9 - C - corundum
10 - D - diamond

however, tu bukan the main point saya nak share kat sini. bukannye psl kerasnye batu,

tp psl kerasnye hati kita...not the liver, but the heart...
bukan jantung, tapi hati..
not the liver, but...um...
AAUUUGGHH u know what i mean.

hati yg inner heart di mana kita feel or embrace sesuatu perasaan yg....ikutla perasaan apa yg dirasa

knp saya kata keras?

"feeling gile ko ni"

"emo la plak ko ni"

"ko ni nak touching plak"

"waah saat yg emosional ni..." (pdhl dia tak rasa pape sgt pun sbenanye)

"waah ko ckp dgn penuh perasaan ek. terharu aku...."

nampak sgt perli, kan

"weyh aku ckp betul dowh. terharu feeling gile...."

yeah right.

"serius...aku tgh feeling gile skrg ni...."


oh shut up...if u are actually serious, u'd keep it to urself

ayat2 di atas tu mcm dah biasa disebut kan, waktu org tgh "feeling" or "emotional" or "touching" or pape je la yg korang dah terminologykan ke dlm bahasa kita

seriously, if u lived in the time of the beloved prophet Muhammad (peace and blessings be upon him),
kita akan sedar betapa "touching"nye sume org, especially sahabah2

seotai-otai Umar al-Farooq ibn al-Khattab pun, boleh burst into tears
bila nabi wafat, dia ckp (lebih kurang mcm ni la)

"whoever says Muhammad is dead, i'll cut his head off!"

pastu Abu Bakar ada kata
"whoever worships Muhammad, let them know that Muhammad is dead. whoever worships Allah, let them know that Allah is alive, and never dies.."

then Umar fell on his knees, broke down n cry.....JUST to accept the harsh reality that Muhammad is dead...

"dude, this is the 21st century la. dah moden. mane nak orang mcm tu lg. tu zaman dulu2 okeeyyyyhhh..."

NO. wanna know what makes us different from them?

what makes us different from them is the strength of our faith. it is THAT STRENGTH yg melumatkan hati2 diorang n it is THAT STRENGTH that made them, dgn hati yg lumat n lembut, in our opinion, senang nak "touching", "emosional", n swaktu dgnnya.

bukan waktu sahabat je, tabiin, tabi' tabiin pun sama. also mereka2 yg bertaqwa.

today, kita bleh tau yg hati kita keras bila....
  • u hear a khutbah that's supposed to touch u in the heart, u feel nothing. dengar, n buat muka fokus. pastu ckp "best gile dia cakap.."
  • u dont feel like crying when u see our palestinian brothers n sisters suffering
  • u dont feel like crying when u hear the story of Muhammad (s.a.w)
  • u dont feel like crying when u hear the story of Musab bin Umair, Bilal bin Rabah, n other sahabah with sad endings n beginnings
  • u feel irritated when someone nak luahkan sumthing dari lubuk hati dia, (n maybe benda yg kita tak setuju) pastu kita kata....ko ni tacing plak./ emo plak ko ni. / feeling gile......etc.
mcm2 lagi kot. tu antaranya la. how bout YOU figure it out.

these are just opinions, ok.
im actually talking to myself, saje nak share.

so. how would u rate your heart?
7? quartz pun dah cukup keras

me? i'd say 5. they say im SENSITIVE. i say im NOT SENSITIVE ENOUGH.

oh Allah, make our hearts soft, as You make steel soft to David, alaihi salam
and, You know what is best

Monday, June 14, 2010

Lepas Exam, Berakhirlah Semester ke2 ku di OZ

pejam celik, dah setahun dah saya blajar kat sini. honestly, saya rasa mcm dah kat sini lagi lama dari tu. entah kenapa. sbb dah banyak jalan kot. padahal tak sume tempat lagi penah pegi

ni rose on the way to campus

saya skrg ni tgh musim exam, baru start tadi. alhamdulillah la got a good kick start dgn chemistry, insyaallah at least 80%. at LEAST. 81 pun ok la kan

lepas ni ada physics hari khamis,
pastu ada maths hari jumaat tghari,
(which is exactly during friday prayers. WTH! SENGAJA JE MAT SALEH NI!)

then ada geology 101 on tuesday, itu yg paling cuak skali
then last but not least, geoscience communication. lecture dia mmg best, tp dlm best2 tu payah nak tangkap ape sbenanye dia nak sampaikan. haha

maka justeru selepas itu, abis sem aku! alhamdulillah...moga Allah ampunkan segala dosaku dan rahmati aku dgn result yg sedap mata memandang.

plan saya waktu winter ni nak pegi adelaide, join winter trip

ingat nak pegi sydney skali, jumpa sahabat lama iqbal hakim abdul razak, aisar, dan ramai lagi brother2 yg sedia nak bawak jalan. hehe

tp ada problem nak beli tiket, selain drpd 5th july (which is the starting of the winter trip), tiket mahal gila. last2 beli tiket yg tu gak la.

wallahi, menyusahkan gila saya ni. smpai adelaide nanti kena minta maaf banyak2 dgn bro fakhruddin, hasbi dan lain2..

anyways, im doing fine here. just cuak sgt2 utk exam final ni. pray everything goes smoothly for me ya. urm...if u care, of course



nanti lain kali saya post benda2 yg berfaedah lagi. till next time, whoever reads this, saya sayang anda!